top of page
WHAT OTHERS SAY

21  /  08  /  2018

QUOTE

Ze is pas net begonnen en heeft al twee internationale awards op zak. 'In het luxesegment verwacht men dat de reis perfect is geregeld, maar ik zet nog een stap extra.'

Als kind wilde ze stewardess worden. Ze huppelde vrolijk met een karretje door de huiskamer. Maar Marijke Vos bleek ook een talentvol ruiter. Zo werd ze Nederlands jeugdkampioen dressuur en reed internationale springconcoursen. Ik ben gestopt toen ik mijn paard moest laten inslapen en voor mijn studie naar Curaçao vertrok, zegt ze. Die studie had weer met haar oude liefde te maken: reizen. Als kind plande ik thuis alle vakanties. Dan kreeg ik een budget en mocht ik bedenken hoe de reis eruit moest zien.

Vos studeerde toerisme en eventmanagement, werkte enkele jaren op Curaçao en sprong - weer terug in Nederland - uit het strakke loondienstleven om de luxe reisbranche in te duiken. In 2017 heb ik mijn eigen bureau opgericht: INTIQ First Class. Kort gezegd bied ik op maat gemaakte reizen aan in het luxesegment én plan ik events en huwelijken in binnen- en buitenland.

Vervolgt: Ceos van grote bedrijven hebben vaak personal assistants, maar als ze met vakantie gaan, moeten ze alles opeens zelf regelen. Dat werk neem ik uit handen. Ik kan de hele reis samenstellen, maar regel bijvoorbeeld ook dat je koffers al zijn ingecheckt, dat er op locatie een auto klaarstaat met chauffeur als je dat wilt , dat je het juiste beddengoed krijgt als je allergisch bent, dat er een jacht klaarligt, noem maar op.

De nadruk ligt op het ontzorgen, wil ze maar zeggen. In het luxesegment verwacht men dat de reis perfect is geregeld, maar ik zet nog een stap extra door bijvoorbeeld dat leuke restaurantje te reserveren. Dat wordt gewaardeerd. En niet alleen door de klanten, ook door haar partners. Het liefst bezoek ik alle locaties zelf, maar ik spreek ook veel aanbieders van hotels, cruiseschepen en safarilodges op evenementen.

Business-Babe-Marijke-Vos-scoort-met-lux

Foto: Oof Verschuren

Zij kunnen op galas stemmen op de beste reisagent, en ik heb al twee awards gewonnen. Lacht hard. Dat is toch te gek? Ik ben pas net begonnen en heb al 170 andere bureaus verslagen, waaronder grote namen. Schijnbaar doe ik iets goed.

Dan is Vos ons landje vast al ontgroeid? Nou, de Nederlandse markt is klein, zeker doordat we het vaak zelf regelen. Daarom kijk ik ook naar het Midden-Oosten en Azië, waar luxereizen heel normaal zijn. En ik werk steeds vaker samen met grote bedrijven bij het reisaanbod.

Klinkt goed, ambitieus en lekker druk. Zeker, ik ben dag en nacht bereikbaar. Heel soms vlieg ik er zelf een paar dagen tussenuit. Even uitwaaien en dan weer vrolijk door.

 

Ondernemerstip van Marijke Vos (29):

Het helpt om zaken uit te besteden. Denk aan personeel, maar ook aan het gebruik van systemen of tools, zodat je meer vrije tijd overhoudt. Zo bewaak je de focus op je bedrijf en de doelen die je stelt.

27  /  06  /  2018

Private Luxury Forum

More information will follow later on. You can always contact us for more information.

Schermafbeelding 2018-08-20 om 20.21.50.

Private

07  /  12  /  2017  -  

11  /  12  /  2017 

Masters of Luxury

More information will follow later on. You can always contact us for more information.

Schermafbeelding 2018-08-08 om 03.40.37.

Master of Luxury

.

01  /  06  /  2018

Luxury Travel Consultants

More information will follow later on. You can always contact us for more information.

logo-luxereizen-specialisten_edited.png

Foto: Oof Verschuren

.

Quote
Private Luxury Forum
Masters of Luxury
Luxury Travel Consultants
bottom of page